Amerikan bilim insanlarının tuzlu çay önerisinin ardından, şimdi de Diyetisyen Nesrin Eriş’ten tuzlu kahve çağrısı geldi. Yüzyıllık bir gelenek olan tuzlu kahvenin bilinmeyen faydası ortaya çıktı: Vücudu dengeleme ve enerjiyi artırma.
Eriş, Türk kahvesine bir tutam tuz eklemenin inanılmaz etkiler yarattığını söylüyor. Tuzlu kahvenin tat almaçlarını kandırarak acılık algısını değiştirdiğini ve kahveyi daha yumuşak hale getirdiğini belirtiyor.
Kahvenin güçlü bir idrar söktürücü olduğunu ve tuzla birlikte tüketildiğinde elektrolitlerin ve sodyumun vücuttan atılmasına yardımcı olduğunu vurgulayan Eriş, bu sayede halsizlik, yorgunluk ve vücut ağrılarının azaldığını ifade ediyor.
Sabah içilen tuzlu kahvenin akşam saatlerinde etkisini gösterdiğini söyleyen Eriş, tuzun elektrolitlerin kalıntı bırakmadan atılmasını sağladığını ve böbreklerin daha sağlıklı çalışmasını desteklediğini belirtiyor. Tuzlu kahvenin mutluluk hormonunu tetiklediğini ve enerji depolarını doldurduğunu da ekliyor.
Eriş, tuzlu kahve tüketimine başlamadan önce bir uzmana danışmanın önemli olduğunu vurguluyor. Özellikle tansiyon hastaları için hem kahve hem de tuz risk oluşturabileceğinden, tuzlu kahve tüketimi konusunda doktor onayı şart.
- Tuzlu kahve, geleneksel bir lezzetin yanı sıra bilimsel bir temele de sahip.
- Tuzlu kahve, tat almaçlarını kandırarak kahvenin acılığını bastırıyor.
- Vücuttaki elektrolitlerin ve sodyumun dengelenmesine yardımcı oluyor.
- Halsizlik, yorgunluk ve vücut ağrılarını azaltıyor.
- Böbreklerin daha sağlıklı çalışmasını sağlıyor.
- Enerji depolarını dolduruyor ve mutluluk hormonunu tetikliyor.
- Tuzlu kahve tüketmeden önce bir uzmana danışmak önemli.